Tijdig uw bedrijf laten schoonmaken is absoluut noodzakelijk

Bedrijf laten schoonmaken

 

 

Het spreekt voor zich dat tijdig uw bedrijf laten schoonmaken erg belangrijk is. De hygiënische omstandigheden op de werkvloer zijn niet alleen belangrijk voor de gezondheid van uw medewerkers. Daarnaast spreekt het voor zich dat vuile kantoren of een vuile inkomhal ook helemaal geen goede indruk creëert bij bijvoorbeeld (potentiële) klanten welke u over de vloer krijgt. Dit geldt uiteraard eveneens voor mogelijke zakenpartners die uw onderneming bezoeken. Wilt u ook graag uw bedrijf laten schoonmaken, maar voelt u er maar weinig voor om daarvoor permanent een poetsvrouw (of poetsman) in dienst te nemen? In dat geval kunt u er ook altijd voor kiezen om een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf onder de arm te nemen.

 

Hoe uw bedrijf laten schoonmaken?

 

Veel mensen begrijpen het grote belang van tijdig hun bedrijf laten schoonmaken. Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven kan dit in de praktijk steeds op verschillende manieren gebeuren. Uw bedrijf laten schoonmaken is dan ook als volgt mogelijk: 

  1. U kunt een eigen poetsvrouw en / of poetsman in dienst nemen; 
  2. U kunt het schoonmaken uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf; 

In het merendeel van de gevallen kan er worden vastgesteld dat veel bedrijven vooral de voorkeur geven aan deze tweede optie. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het zo dat het professionele schoonmaakbedrijf uiteraard beschikt over een ervaren team met poetsvrouwen en poetsmannen. Zij weten dan ook als geen ander hoe bepaalde bedrijfsruimtes schoon te maken. Dit is echter niet alles. Vaak is het namelijk zo dat deze bedrijven ook zelf hun toestellen, schoonmaakproducten, etc. hebben. Dit betekent dat u als onderneming daar niet in hoeft te investeren. Let wel, dit is niet altijd het geval. 

Een tweede voordeel welke is verbonden aan uw bedrijf laten schoonmaken door een extern schoonmaakbedrijf heeft betrekking tot het feit dat u op deze manier geen vaste poetsvrouw of poetsman in dienst moet nemen. U kunt bovendien ook gewoon perfect een abonnement afsluiten waardoor uw bedrijf op regelmatige tijdstippen wordt schoongemaakt. Op deze manier wordt uiteindelijk hetzelfde resultaat bereikt als wanneer u er wel voor zou kiezen om een eigen poetshulp in dienst te nemen voor uw bedrijf. 

 

Zorg voor een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden

 

Bij een bedrijf laten schoonmaken spreekt het voor zich dat er heel wat verschillende ruimtes moeten worden schoongemaakt. Vaak wordt er uitsluitend gedacht aan bijvoorbeeld het schoonmaken van de kantoren, maar er is natuurlijk heel wat meer. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de inkomhal van het bedrijf? 

Daarnaast is het ook zomaar mogelijk dat er in uw bedrijfsgebouw sprake is van één of meerdere vergaderzalen. Ook deze dienen uiteraard schoongemaakt te worden. In ieder geval, op het ogenblik dat u, uw bedrijf wil laten schoonmaken is het altijd een goed idee om even een duidelijke opdrachtomschrijving op te maken. Door deze mee te delen aan de poetsman of poetsvrouw wordt het voor hem of haar meteen duidelijk welke ruimtes er allemaal dienen te worden schoongemaakt en welke eventueel niet.

Ook de periodiciteit van de planning is belangrijk. Moeten de kantoren bijvoorbeeld één keer per week schoongemaakt worden en de inkomhal slechts één keer om de twee weken? En wat met de eventuele sanitaire voorzieningen? Het zijn stuk voor stuk zaken waar rekening mee dient te worden gehouden bij uw bedrijf laten schoonmaken.

Kijk voor meer informatie op ChinookSchoonmaak.nl.