Grote artikelen in je magazijn opslaan? Gebruik dit!

Grote artikelen magazijn opslaan

Het opslaan van grote artikelen in een magazijn kan lastig zijn. De meeste magazijnen zijn niet ontworpen om grotere artikelen op te slaan, en het gebruik ervan voor dergelijke doeleinden kan gevaarlijk zijn. Er zijn echter enkele algemene hulpmiddelen die je kunnen helpen om je magazijn veilig, georganiseerd en efficiënt te houden.

Bandenrek

Of je nu banden, wielen of velgen opbergt, een bandenstelling is een ruimtebesparende optie die goed van pas komt. Bandenstellingen maken het gemakkelijk om je spullen van de grond op te bergen, waardoor schade door vuil en water wordt voorkomen. Je kunt dit type stelling ook gebruiken voor het opbergen van andere grote voorwerpen zoals planken of buizen. Als je meerdere bandenstellingen in je magazijn hebt en meer ruimte nodig hebt, overweeg dan om ze op elkaar te stapelen. Op deze manier kun je ruimte besparen. Je moet er eerst zeker van zijn dat ze compatibel zijn met elkaar. Bandenstellingen kunnen worden gekocht bij een winkelier of zelf worden gemaakt met houten planken en beugels.

Bakken

Bakken zijn een goede keuze voor het opbergen van kleine spullen. Ze zijn handig als je regelmatig toegang moet hebben tot de inhoud. Dit kan het geval zijn bij artikelen die een vervaldatum hebben of regelmatig moeten worden gecontroleerd, of artikelen die regelmatig onderhoud en inspectie vereisen. Wanneer je er niet vaak bij hoeft te komen, kunnen deze bakken je helpen om bij te houden wat er in zit. Je kunt hiervoor labels gebruiken aan de zijkanten van de bak.

Palletstellingen

Palletstellingen zijn een uitstekende manier om grote artikelen in je magazijn op te slaan. Ze zijn veelzijdig, gebruiksvriendelijk en herbruikbaar. Het grote voordeel van palletstellingen is dat ze kunnen worden gebruikt om elk item van elk formaat of gewicht op te slaan, zolang het maar op een standaard pallet past. Dit maakt ze ideaal voor het opslaan van zware of grote items zoals machines en apparatuur, aangezien de opslagcapaciteit niet wordt beperkt door de afmetingen van het object dat wordt opgeslagen.

Draagarmstellingen

Draagarmstellingen zijn een soort opbergrek dat kan worden gebruikt om grote artikelen op te slaan. De rekken worden ondersteund door twee rijen palen, één rij aan elk uiteinde. De posten zijn vrijdragend naar buiten, vandaar de naam.