Hou geld over voor leuke dingen door op energiekosten te besparen

Ga voor duurzaamheid

Er zijn vele manieren om te besparen op uw energierekening. Dit begint al met een goed geïsoleerde woning. Hierdoor kan er namelijk geen warmte ontsnappen terwijl de kachel op volle toeren draait om de woning warm te houden. Naast een goede isolatie kunt u voor duurzaam gaan. Dit houdt in dat u elektriciteit en warmte afneemt door middel van zonne- energie. Zonne-energie is een natuurlijke bron. De zonnepanelen op het dak van de woning zijn een investering maar uiteindelijk bespaard u hiermee vele euro’s. De jaarafrekening zal een stuk lager uitvallen dan dat u door middel van aardgas en stroom het huis verwarmd. Het is milieuvriendelijk en zorgt ook bij bewolkt weer dat u altijd warm water heeft. De zon achter de wolken heeft geen invloed op kwaliteit.

U kunt tevens kiezen voor ledlampen in de woning in plaats van halogeen. Ledlampen zijn niet alleen erg mooi maar gaan jaren langer mee dan halogeenlampen en verbruiken zeer weinig stroom. De douche op de energiebesparende stand zetten zoals een eco-douchekop is een goede optie om het water verbruik in te perken waardoor ook de kosten voor zowel gas als water lager uitvallen. De was een keer per twee weken draaien levert ook veel winst op als het om de rekening gaat.

Overstappen: Kies de laagste tarieven

Via easyswitch.nl kunt u vele energiemaatschappijen met elkaar vergelijken. Indien u overstapt krijgt u vaak cashback of een hoge overstap korting op uw energierekening. Overstappen is dus in de meeste gevallen een stuk voordeliger dan altijd bij dezelfde leverancier blijven. Grote voordeel is dat door te vergelijken, de goedkoopste tarieven bovenaan komen te staan. Uiteraard in combinatie met bespaartips om zowel in tarief als verbruik blijvend laag uit te zijn. U kunt kiezen voor een slimme meter wat scheelt bij het uitlezen van de meterstanden. Dit wordt automatisch gedaan. Om te besparen is het verstandig om ook iedere maand de meterstanden bij te houden en verschillende maanden met elkaar te vergelijken om zo uit te rekenen welke tarieven en bezuinigingsmaatregelen het beste voor uw huishouden zijn. Bekijk alle energiebedrijven.

Wees bewust van uw energieverbruik

Om van een goede nachtrust te kunnen genieten is het aan te raden in de nacht de verwarming lager te zetten. Naast dat het gas bespaard is een koele kamer beter voor uw gezondheid. Ook kaarsen zijn een zeer zuinige optie. Lampen hoeven niet iedere avond aan. Om sfeer te creëren kunt u ook kaarsen branden die voor gezellig licht zorgen. Tochtstrippen zorgen voor een extra isolatie. Als ramen of deuren niet helemaal goed sluiten en kieren bevatten kan een tochtstrip worden aangebracht.