Een shortlease privé afsluiten, kan dat?

short lease prive afsluiten

In eerste instantie is het natuurlijk zo dat het afsluiten van een bepaalde leasingovereenkomst altijd gebeurt door een bedrijf. Dit gezegd zijnde betekent dit in het geheel niet dat een shortlease privé afsluiten niet tot de mogelijkheden behoort, integendeel. Steeds meer particulieren willen dan ook graag kunnen genieten van de interessante voordelen die verbonden zijn aan het afsluiten van een shortlease en dat is in de praktijk perfect mogelijk. Bent u eveneens van plan om een privé shortlease aan te vragen, maar wilt u graag op voorhand even weten waar u dan precies allemaal rekening mee zult moeten houden? Raadpleeg dan snel de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Wat zijn de voordelen van een shortlease privé afsluiten?

De exacte eigenschappen waar een privé shortlease over beschikt zijn uiteraard afhankelijk van de partij die ze aanbiedt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er in de praktijk doorgaans kan worden vastgesteld dat de voordelen van een private shortlease globaal gezien grote overeenkomsten vertonen. Het is bijvoorbeeld in eerste instantie zo dat ervoor een shortlease doorgaans een minimale looptijd geldt van slechts 2 maanden. Daarnaast is het veelal voor particulieren ook mogelijk om hun leasecontract dagelijks op te zeggen. Dit is nog niet alles. Verder is het namelijk zo dat u bij een shortlease privé ook nog eens kan rekenen op de volgende voordelen:

 

  • De nieuwste auto’s zijn in principe haast per direct beschikbaar;
  • U hoeft geen rekening meer te houden met de financiële risico’s van een auto kopen;
  • Alle extra kosten die gepaard gaan met een auto zijn inbegrepen in de shortlease;

 

Niet alleen bedrijven houden er tegenwoordig van om regelmatig te veranderen van auto’s, dit geldt zeker ook voor particulieren. Dit is niet in het minst te wijten aan de stevige opkomst van elektrische voertuigen. In ieder geval, wilt u ook graag als particulier kunnen rekenen op de interessante voordelen die zijn verbonden aan het afsluiten aan een shortlease? In dat geval maakt de informatie op deze pagina duidelijk dat dit zeker tot de mogelijkheden behoort!

Welke kosten zijn inbegrepen in een shortlease privé?

De belangrijkste reden waarom een shortlease privé afsluiten door de jaren heen zo populair is geworden heeft betrekking tot het feit dat er eigenlijk geen financiële risico’s aan verbonden zijn. Dit is het gevolg van het feit dat de volgende kosten in de prijs van een shortlease zijn inbegrepen:

 

  • De eventuele herstellingen die moeten worden uitgevoerd;
  • Het onderhoud van het voertuig;
  • Het vervangen van de banden wanneer dit is vereist;
  • De allrisk autoverzekering;
  • De wegenbelasting die moet worden betaald;
  • Eventueel vervangend vervoer;

 

Bent u dus met andere woorden iemand die er aan denkt om regelmatig te veranderen van auto? Wilt u daarom ook niet verplicht zijn om te voldoen aan een lange leaseperiode? In dat geval is het altijd interessant om te kijken in de richting van een private shortlease. Zo kunt u in principe een auto leasen voor een periode van bijvoorbeeld drie, zes of twaalf maanden zonder dat u verder met vervelende, extra kosten kunt worden geconfronteerd. In ieder geval mag het duidelijk zijn, daar waar leasing vroeger uitsluitend was voorbehouden voor ondernemingen is dat vandaag de dag zeker en vast het geval niet meer.

 

Kijk voor privé shortlease bij VWP Shortlease voor een passend leasecontract